Interior | Retail

The site is located in a small hotel on a busy road that has rapidly commercialized, changing dramatically in character over the past decade. A small space of 12x16 on the ground floor was to be designed to accommodate a fairly unique proposition – a paper store that specialized in customized invitations and stationery. The first decision was to adopt a primary material and then use it in different finishes to create the transition between the outside, where it would need to act as a visual intervention, and then to the inside where it would act as the container for the merchandise. Sitting in the wooden enclosure, are a few selected pieces of furniture that round off the aesthetic intervention of the project. There is a large coffee table, essentially a block of smoked maple wood with cubic subtractions and angular slots hacked into the volume, creating an abstract geometric construct where additional merchandize can be displayed.

New Delhi, India

Paper Store